Klarna lägger ned Israel-kontor

Klarna lägger ned Israel-kontor

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd på Klarna. Foto: Ann Jonasson samt TT.

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala banken satsar på sina kärnmarknader.

Klarna har beslutat sig för att lägga ned sitt kontor i Tel Aviv, Israel. Det skriver sajten Calcalist.

Israelkontoret är en kvarleva efter att Klarna 2011 förvärvade det israeliska bolaget Analyzd, som tagit fram en mjukvara för att förhindra bedrägerier.

Samtliga 31 anställda har fått erbjudande om att jobba vidare på Klarnas andra kontor i Sverige och Tyskland. Kontoret väntas läggas ner inom några månader.

Beskedet om nedläggningen kommer samtidigt som Klarna står inför en stor omorganisation. Betalbolaget ska bland annat börja jobba mer "agilt", vilket kortfattat innebär att bolaget delas upp i små team med fokus på specifika uppgifter och produkter. Teamen ska sedan kunna jobba relativt självständigt för att uppnå direktiv och mål satta från ledningen.

Kort innan omorganiseringen lades fram för de anställda i början på februari kunde Breakit berätta att Klarna hämtat in den kritiserade Karolinska-chefen Andreas Ringman Uggla som konsult för ett “hemligt internt projekt”.

Nyligen kunde Breakit avslöja att Klarna under våren planerar en våg av nya produkter som ska lanseras på kärnmarknaderna. 

Läs fler artiklar
LÄS MER