Apoteket satsar på e-handel: lovar att leverera inom två timmar

Breakit - Apoteket satsar på e-handel: lovar att leverera inom två timmar

Foto: Isabell Höjman/TT

Sara Lindmark

Reporter

Statliga drivna Apoteket tar upp kampen mot tillväxtraketen Apotea. Snabba hemleveranser ska få e-handeln att öka.

Hädanefter behöver du inte släpa dig ut genom dörren om du vaknar med feber och snuva. Inom två timmar kan du ha alla medikamenter du behöver, direkt vid dörren. Det är Apoteket AB:s nya giv för att locka fler kunder till sin nätbutik, vilket E-handel.se var först med att rapportera.

Tvåtimmarsfönstret kommer till en början att gälla i Stockholm och leveranserna ska ske dygnet runt. Näst på tur står Göteborg och Malmö.

Förra året ökade Apotekets e-handel med drygt 40 procent.

“Hemleveranserna kommer att göra det enklare för våra kunder att få snabb tillgång till sina läkemedel. Det är viktigt för oss att möta kunden på bästa sätt både på apotek och i digitala kanaler”, säger Eric Lundberg, Apotekets marknadsdirektör, i ett pressmeddelande.

Det tuffar på rejält för Sveriges största nätapotek Apotea som ökade försäljningen till 1,5 miljarder kronor under 2017, vilket är en ökning med 55 procent jämfört med året innan.

Även Apotea satsar på snabba leveranser. Sedan i slutet av förra året kan kunder i Stockholm få sina varor levererade samma dag, alla dagar i veckan.

Läs fler artiklar
LÄS MER