Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är Therese Lindgrens nya skönhetssatsning – "Finns stor potential"

Artikel bild
Therese Lindgren. Foto: Press

Youtube-stjärnan vill erövra skönhetsmarknaden med vegansk hudvård.
"Jag har fått önskemål från mina följare om det här i flera år”, säger Therese Lindgren.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

I slutet av förra året berättade vi att Youtube-stjärnan Therese Lindgren startat ett nytt bolag inom skönhet.

Uppgifterna om vad exakt bolaget, som är registrerat under Independent beauty sweden, ska göra har dock varit knapphändiga.

Men idag kom svaret. Nu lanseras skönhetsvarumärket Indy Beauty på bred front och målet är att bli ledande inom vegansk hudvård i Skandinavien. 

Therese Lindgren tar rollen som kreativ chef och delägare i bolaget. I slutet av februari kommer en hudvårdsserie bestående av 17 produkter för ansikte och kropp att släppas för försäljning i apotek och utvalda butiker. 

Therese Lindgren, som själv är vegan, säger att hon är jätteglad över att ha kunnat ta fram sina egna drömprodukter.

”Jag har saknat prisvärda och bra produkter som dessutom är veganska och cruelty free. Dessutom har jag fått önskemål från mina följare om det här i flera år”, berättar hon.

Runt 1.500 personer ur Youtube-stjärnans följarskara har varit delaktiga i utvecklingen genom att delta i en panel och svara på frågor.

Therése Lindgren tar en plats i styrelsen för bolaget tillsammans med fyra medlemmar från kosmetikbolaget CCS Healthcares ledningsgrupp. Det är även CCS Healthcare som kommer att tillverka produkterna som uppges vara helt veganska och certifierade av Djurens Rätt.

Therese Lindgren säger att hon ser en stor potential för Indy Beauty att bli ett ledande skandinaviskt varumärke inom sin nisch.

”Jag startade min Youtubekanal om skönhet när jag var mitt i en depression. Att ta hand om min utsida blev ett sätt att må bättre på insidan”, säger Therese Lindgren.

För några veckor sedan talade Therese Lindgren ut i Breakit om sina tuffa svackor och planerna framåt.

Är du nyfiken på vad som är på gång inom mode- och skönhetsbranschen? Kom på Breakits event Beauty & Fashion Tech – boka din biljett här

Läs mer