Hajpade barnmobilen Tinitell i konkurs – alla sägs upp

Tinitell
Hajpade barnmobilen Tinitell i konkurs – alla sägs upp

Mats Horn, vd Tinitell

Caroline Englund

Reporter

Bolaget Tinitell som skapat armbandsmobiler för barn, ansöker om konkurs. Samtliga medarbetare sägs upp.

”Vi har just skickat in en konkursansökan för Tinitell AB. Vi har inte intäkter som täcker vår produktutveckling”, säger bolagets grundare och vd Mats Horn till Di Digital.

Konkursansökan kom in till Stockholms tingsrätt under måndagen och konkursen klubbades kl 10 på tisdagsförmiddagen.

Men enligt vd:n lever bolagets amerikanska holdingbolag vidare och ambitionen är att starta ett nytt bolag i Sverige. Tinitell har idag cirka 20 anställda i Sverige.

Intresset för Tinitells armbandstelefon för barn såg till en början ut att vara stort.

Under 2016 fick bolaget in totalt 18 miljoner kronor i riskkapital genom två rundor och värderades enligt grundaren bolaget till 155 miljoner kronor.

Sommaren 2017 hade värderingen minskat till 87 miljoner kronor.

I samma veva stod det även klart att bolaget antagits till e-handlesgiganten Amazons Alexa-accelerator. Något som skulle kunna ge tillgång till Amazons röststyrningsteknologi. Enligt handlingarna Breakit tog del av då bedömde bolaget att acceleratorprogrammet kan ge tillgång till en “betydligt större krets av potentiella investerare”.

”Accelerator-programmet gick bra, men vi har ännu inte fått ut nästa generation av vår nya produkt. Vår första produkt har designproblem och dåliga komponenter, vilket gör att den inte lämpar sig för massdistribution på Amazon,” säger Mats Horn till Di digital.

Nu ansöker alltså bolaget om konkurs.

Läs fler artiklar
LÄS MER