Sök

Paradox rapport överlag i linje med förväntan - utdelningen lämnas oförändrad

Paradox Interactivespelbranschen

Paradox Interactives avgående vd Fredrik Wester. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Paradox går som väntat.

Samtidigt som Paradox presenterar dramatiska nyheter i form av att grundaren Fredrik Wester kliver tillbaka från vd-posten presenterade bolaget sin kvartalsrapport. 

Paradox redovisar en omsättning som var något över förväntan i fjärde kvartalet samtidigt som nettoresultatet var något under. Bolaget lämnar utdelningen oförändrad på 1,00 kronor (1,00), väntat var en höjning till 1,17.

Paradox planerar att släppa det första mobilspelet från sin interna mobilsatsning under 2018.

"Satsningen handlar om att göra om spel som är mer hardcore till den mobila plattformen. I framtiden är vår ambition att även släppa mobilspel som vårt interna mobilteam har skapat. Dessa mobilspel ska också förläggas av oss och vara baserade på våra varumärken", skriver vd Fredrik Wester i rapporten.

Budskapet är i linje med vad vd:n uppgav för Nyhetsbyrån Direkt för en knapp månad sedan.

"Vi har en del på gång, så det ska bli kul att komma ut med de första grejerna på mobilsidan. Kommer vi inte ut med något i hårdlansering under året har vi underpresterat", sade han då.

Enligt Paradox har expansionen i Kina gått långsammare än förväntat, och anpassningsgraden för marknaden har varit högre än vad bolaget trott.

"Vi säljer dock fortfarande bra av Cities: Skylines i Kina. Utöver det tittar vi på samarbeten och möjligheter att med olika aktörer på andra marknader skapa mer lokaliserat innehåll i våra spel", skriver Fredrik Wester.


Omsättningen uppgick till 222,4 miljoner kronor (198,4), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 216.

Rörelseresultatet blev 86,7 miljoner kronor (85,9). Rörelsemarginalen var 39,0 procent (43,3). Rörelsemarginal landade på 29,3 procent förra kvartalet.

Resultatet före skatt var 86,7 miljoner kronor (86,0). Resultatet efter skatt blev 68,8 miljoner kronor (68,1), analytikerkonsensus 69,1. Resultat per aktie hamnade på 0,65 kronor (0,65).

Läs mer