Ännu ett barn kan ha utsatts av läkare via Kry

Ännu ett barn kan ha utsatts av läkare via Kry

Caroline Englund

Reporter

Ytterligare ett barn som undersökts av den läkare som nu sitter häktad, misstänkt för sexuella övergrepp mot barn, kan ha utsatts genom undersökningar via nättjänsten Kry.

Förra veckan stod det klart att den läkare som i ett uppmärksammat rättsfall har häktats misstänkt för övergrepp mot barn också har polisanmälts för en undersökning gjord via nättjänsten Kry.

Nu har ytterligare en polisanmälan som gäller en undersökning via Kry blivit känd, skriver Aftonbladet.

Enligt tidningen ska läkaren ha bett föräldrarna att filma sitt barns underliv för en kompletterande undersökning som i efterhand visat sig sakna medicinsk grund.

Fallet upptäcktes, enligt Aftonbladet, när familjen blev uppringd av Kry som just nu går igenom läkarens journaler. Totalt har 20–30 personer kontaktats i samband med granskningen.

“Vi fortsätter den journalgranskning som vi började med direkt och kontaktar patienter när det är otydligheter i journaler. Det är en väldigt allvarlig situation att en läkare missbrukar sin ställning så här grovt och är misstänkt för så pass allvarliga brott, säger Krys kommunikationschef Samuel Danofsky till Aftonbladet.

Känt sedan tidigare är att flera polisanmälningar, som gäller undersökningar av barn på olika sjukhus där läkaren har arbetat, har kommit in. Läkaren nekar till brott.

Läs fler artiklar
LÄS MER