Sök

Ledningen tvingas gå från snabbväxaren Inriver: "Annorlunda känsla"

Inrivere-handel

Niclas Mollin. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Både vd:n och teknikchefen lämnar Malmö-bolaget.

Inriver har de senaste åren seglat upp som ett av Sveriges mest lovande techbolag, även om företaget inte är så känt för den breda massan.

Inriver har tagit fram en digital tjänst som hjälper e-handlare att få bättre koll på sin produktinformation – till exempel beskrivningar av sortimentet på en rad olika språk.

I somras säkrade det Malmö-baserade bolaget ny finansiering på 100 miljoner kronor från bland andra Verdane och Industrifonden. Då flaggade vd:n Niclas Mollin för en kraftig internationell expansion.

Men på ett internt möte sista veckan i januari fick personalen det oväntade beskedet att Niclas Mollin inte kommer att leda expansionen. Inte heller teknikchefen Jimmy Ekbäck får jobba kvar i bolaget, enligt den interna informationen.

När Breakit får kontakt med Niclas Mollin på fredagsmorgonen bekräftar han uppgifterna.

”Der stämmer att jag slutat. Det var inte jag som tog beslutet utan det var styrelsen. De ville ha in någon annan som kunde leda den internationella expansionen”, säger han.

Hur känns det?
”Det är en annorlunda känsla. Jag har varit extremt dedikerad för den här uppgiften i tio år och nu är det slut. Men samtidigt är jag oerhört stolt över vad vi byggt upp och jag är inte orolig för bolagets framtid, tvärtom”, säger Niclas Mollin som fortfarande är en av Inrivers större aktieägare.

Under Niclas Mollins ledning har försäljningen ökat kraftigt och i fjol gick omsättningen för första gången över 100 miljoner kronor. Han och Jimmy Ekbäck skissar redan på nya affärsidéer.

”Det är otroligt roligt att bygga bolag. Det finns inget konkret än men något inom mjukvara vore kul att skapa”, säger han.

Niclas Mollin ersätts av amerikanen Thor Johnson på vd-posten.

Läs mer