Zaver växlar upp mot företag – inleder samarbete med Servicefinder

Servicefinder Zaver
Zaver växlar upp mot företag – inleder samarbete med Servicefinder

Amir Marandi. Foto: Zaver/Jessica Gow/TT.

Towe Boström

Reporter

Betalbolaget Zaver breddar affären.

Zaver dök upp på betallösningshimlen under förra året och grundaren Amir Marandi har pratat om att man på sikt vill utmana jättar som Klarna och Paypal.  Bolaget fick tidigt med sig en rad tunga investerare som exempelvis finansmannen Tom Dinkelspiel och Bo Mattsson.

Till en början har Zaver fokuserat på att hitta sätt som underlättar affärer mellan privatpersoner. Men nu breddar bolaget affären och siktar in sig mot företag.

Tanken är att företag som använder den nya tjänsten Zaver for business ska kunna få sina pengar efter en bankdag, samtidigt som kunden kan välja mellan att betala via faktura eller delbetalning.

Företaget ska alltså få betalt direkt – medan kunden slipper låna pengar i förväg från banken för till exempel ett renoveringsprojekt. Branschstandarden har tidigare varit 30 dagars faktura för kunderna och många företag har därför valt att sälja sina fakturor. 

I samband med breddningen har Zaver nu lyckats landa sin första kund riktad mot företag: Schibsted-ägda tjänsteförmedlaren Servicefinder.

"Zaver är en trygg och lättanvänd betaltjänst som vi tror passar väldigt bra för den typ av tjänster Servicefinder förmedlar. Dessutom känns det väldigt kul att vi nu kan hjälpa våra företag att erbjuda sina kunder delbetalning", säger Sofia Krook, vd på Servicefinder.

"Tillsammans med Servicefinder vill vi att tjänsteföretag ska få samma förutsättningar för att lyckas som etablerade e-handlare", säger Zavers vd Amir Marandi.

Zaver grundades av Amir Marandi, Linus Malmén och Filip Gauffin. 

Transparens:  Bo Mattson har även investerat i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER