Epic games öppnar spelstudio i Stockholm

Epic games spelbranschen Gaming
Epic games öppnar spelstudio i Stockholm

Tim Sweeney är vd och grundare av Epic games, företaget bakom spelet Fortnite. Foto: Epic games

Tobias Blixt

Reporter

Har gjort stor succé – nu öppnar de en ny studio i Stockholm.

Epic games ligger bakom stora spelsuccéer som Unreal tournament och Gears of War. De har också skapat den populära spelmotorn Unreal engine, som exempelvis används i Josef Fares spel A way out och i THQ Nordics Biomutant.

Nyligen nådde deras populära spel upp till 3,4 miljoner aktiva spelare samtidigt. Nu kan Breakit berätta att Epic är på väg att öppna en studio i Stockholm. Studion blir den första i Sverige – och bara den fjärde i Europa.

Bolagets vice vd Mark Rein bekräftar på Twitter att bolaget kommer att öppna i Stockholm och via deras hemsida söker de utvecklare till den nya studion.

Exakt vad Stockholmsstudion ska göra har inte Epic berättat ännu. Men av platsannonserna att döma ska den fokusera på utvecklingen av spelmotorn Unreal engine.

Trots att det ännu verkar oklart hur många som ska anställas – och till och med exakt var den nya studion ska ligga – ska några medarbetare redan börjat arbeta. 

Epic games har en riktigt tung backare i kinesiska jätten Tencent. Bolaget köpte 40 procent av Epic 2012 för 330 miljoner dollar, mer än 2,6 miljarder kronor.

Breakit söker Epic games för en kommentar.

E-sport och gaming är två snabbt växande industrier. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event i vår länk. 

Läs fler artiklar
LÄS MER