Sök

Svettigt för bitcoin-investerare – men nu vänder kursen upp igen

Bitcoin

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Flera kryptovalutor återhämtade sig under lördagen. Såväl bitcoin som ripple och ethereum steg från fredagens kurser.

Det rapporterar CNBC.

Bitcoin noterar kursnivåer strax under 9 000 dollar visar data från CoinDesk, vilket motsvarar en ökning på runt 7 procent de senaste 24 timmarna. Samtidigt handlas ethereum och ripple handlas till nivåer om 945 respektive 0,89 dollar.

Under fredagen noterades kraftiga ras i många kryptovalutor, och experter har hänvisat till oro kring strängare reglering samt kryptomyntet tether som kan komma att destabilisera marknaden för kryptovalutor.

Finwire har tidigare rapporterat med hänvisning till Bloomberg News att amerikanska Commodity Futures Trading Commission, CFTC, har skickat en myndighetsorder till kryptovalutabörsen Bitfinex samt Tether, ett företag som ger ut en välkänd token som ska vara kopplad till dollarn. Ordern med krav på information skickades den 6 december och kräver svar på om de digitala valutor som handlas på Bitfinex backas upp av dollarreserver.

Tether har hävdat att detta är fallet men ännu inte lämnat några bevis på sina innehav till allmänheten eller låtit sina konton bli granskade. Enligt Bloomberg News ifrågasätter kritiker om pengarna verkligen finns.
 

Läs mer