Bambuser vinstvarnar och vd Hans Eriksson avgår

Bambuser Streaming
Bambuser vinstvarnar och vd Hans Eriksson avgår

Bambusers avgående vd Hans Eriksson

Finwire / Breakit

Hans Eriksson lämnar bolaget.

Livevideotjänsten Bambuser var för några år sedan ett av Sveriges mest uppmärksammade startupföretag och spåddes en lysande framtid. Sedan dess har dock bolaget gått trögt – samtidigt som techjättar som Facebook och Twitter har lanserat konkurrerande tjänster.

Efter en investering från världsstjärnan Avicii noterades Bambuser på First North i maj förra året. Då sågade Breakits Olle Aronsson bolagets värdering i Breakits podd.

"Det verkar som att de inte är redo för börsen, men de tar tillfället i akt”, sa han då.

Och kanske har han fått rätt.

På fredagen lämnade Bambuser en vinstvarning samtidigt som de meddelar att  vd Hans Eriksson avgår. Bolagets definitiva rapport släpps den 7 mars.

Bambuser varnar i rapporten för att man inte kommer att nå sina tidigare kommunicerade finansiella mål. Målen var att nå positivt kassaflöde och vinst på rullande tolv månader vid slutet av 2018.

Bambuser rapporterar för de 18 månaderna som avslutades den 31 december 2017 en försäljning på 8,1 miljoner kronor och en förlust på 20,7 miljoner kronor. För andra halvåret 2017 hamnar intäkterna på 2,6 miljoner kronor och förlusten på 13,4 miljoner kronor.

Bolaget hade 25,3 miljoner kronor i kassan vid årsskiftet och har inget ytterligare kapitalbehov under de kommande tolv månaderna.

Bambuser kommer nu att minska sin försäljningsorganisation i USA. Bambuser-chefen Hans Eriksson sitter kvar på posten tills en efterträdare är på plats. Bolaget söker också efter ny finanschef då den nuvarande finanschefen Ulrika Jones arbetat på konsultbasis där kontraktet löper ut den 9 mars.

Läs fler artiklar
LÄS MER