Apotea-grundaren Svärdson vill bli störst även på mat på nätet

Apotea-grundaren Svärdson vill bli störst även på mat på nätet

Foto: TT

Finwire / Breakit

Delitea, som säljer mat på nätet, siktar på att i framtiden vara den största aktören inom sin bransch. Det uppger medgrundare Pär Svärdson som också ligger bakom nätapoteket Apotea.

”Vill man bli störst behöver man bli bäst. Och det ska vi bli på sikt”, säger Pär Svärdson, till Market.

Breakit har tidigare berättat att Apoteagrundaren, som också ligger bakom nätbokhandeln Adlibris, för cirka 1,5 år sedan lanserade Delitea, som har ett bredare sortiment med bland annat delikatesser.

Delitea levererar idag bara torr mat från logistikcentret i Morgongåva.

Verksamheten omsätter tolv miljoner kronor på rullande tolv månader men siktar på att expandera. Nästa steg blir rimligtvis att erbjuda frysvaror.

"Vi tränar och labbar med det och vill bli lite duktigare innan vi kör igång. Det finns andra utmaningar med det till skillnad mot att lagerhålla och leverera torrvaror", säger medgrundare Peter Laskowski.

Delitea har Pär Svärdsons ägarbolag Laulima som största aktieägare med 43 procent. Att Pär Svärdson är med ombord betyder mycket för de övriga bakom Delitea.

”Han vet hur man bedriver framgångsrik e-handel och har ju lyckats flera gånger om. Han är den bästa mentorn man kan tänka sig”, säger medgrundare Peter Laskowski.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER