Coffee stain köper upp spelutvecklarna Gone north games

Coffee Stain Studios spelbranschen Uppköp
Coffee stain köper upp spelutvecklarna Gone north games

Coffee stain är spelutvecklarna bakom det populära spelet Goat simulator. Foto: Coffee stain

Tobias Blixt

Reporter

De båda spelutvecklarna Coffee stain och Gone north games har arbetat tillsammans i många år, nu tar de samarbetet till nästa nivå.

Spelutvecklarna Coffee stain köper Gone north games, som samtidigt byter namn till Coffee stain north. Köpet innebär också att Skövde-baserade Coffee stain får en spelstudio på Kungsholmen i Stockholm.

“Vi upptäckte Gone north games när de pitchade sitt första spel 'A story about my uncle' till oss. Vi såg mängder av potential hos dem redan då. Det spelet var vårt första plundringståg som spelförläggare och ett riktigt lyckat sådant”, säger Anton Westbergh vd för Coffee stain i ett pressmeddelande.

I samband med uppköpet meddelar man även att den nydöpta studion Coffee stain north arbetar på ett nytt stort projekt. Man avslöjar också att man planerar att expandera med nya anställningar.

“Genom åren som vi har arbetat tillsammans har vi hittat djupare personliga band i allt från humor till speldesign. Alla dessa gemensamma egenskaper har gett oss kreativ frihet, och med resurser och stöd från Coffee stain arbetar vi nu på vårt största projekt hittills”, säger Sebastian Eriksson, vd för Gone north games.

Utöver köpet av en ny spelstudio så har Coffee stain också meddelat att de satsar miljoner på kvinnliga spelutvecklare genom att starta en investeringsfond.

Spelindustrin växer snabbt. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event i vår länk. 

Läs mer

Fast Travel Games stärker kassan med 34 miljoner – “Vi har flera satsningar på gång”

Embracer-spelet Valheim på topp i Steams bästsäljarlista för tredje veckan i rad

Efter klippet – nu kommer baksmällan för Minecraft-gänget

Läs fler artiklar
LÄS MER