Ztable: "Konstigt att det inte finns så mycket digitalt innehåll för ryttare”

Sting Ztable
Ztable: "Konstigt att det inte finns så mycket digitalt innehåll för ryttare”

Grundarna av Ztable är Ingrid Sundqvist, Erika Hjerten oh Totta Ogander. Hästens namn är Quiz Kid.

Tobias Blixt

Reporter

Ryttarappen Ztable tar in 3 miljoner kronor i riskkapital.
Nu väntar expansion.

“Ztable är dels en träningskalender anpassad för ridsport, dels en social del där du kan lägga upp och kommentera inlägg. Men det mest intressanta är våra övningstips för ryttare, vi har tagit fram instruktionsfilmer från mer och mindre kända namn”, förklarar Ingrid Sundqvist, vd och grundare av Ztable.

Ztable lanserades i juni 2017 och appen har hittills 22.000 nedladdningar. Enligt grundaren Ingrid Sundqvist finns det en outnyttjad marknad bland Sveriges cirka 500.000 aktiva ryttare, och nu ska företaget – med hjälp av det nya kapitalet – lansera en premiumversion av appen.

“Ryttare är vana vid att betala för sin sport. Det är konstigt att det inte finns så mycket digitalt innehåll för dem ännu”, säger hon.

Sedan lanseringen har Ztable jobbat mycket med att förbättra användarupplevelsen. Nu ska bolaget dock skifta fokus något till att rekrytera fler användare, både inom Sverige och i en rad nya länder.

“Vi vet vilka länder och i vilken ordning vi ska lansera i utomlands. Men vi kommer att behöva göra om en del av ridövningarna med lokala ryttare och lokala influencers inom ridsport”, säger ingrid Sundqvist.

Just influencers och kända profiler är en viktig pusselbit för Ztable. Bland profilerna i appen återfinns bland annat Mads Hendeliowitz som är OS-ryttare i dressyr och Maria Blumenthal som är elitryttare i fälttävlan.

Intäkterna består i dag av en blandning av reklam och sponsrade instruktionsfilmer. Som exempel nämner Ingrid Sundqvist butikskedjan Granngården som har en serie instruktionsfilmer om utfodring på appen.

Bland investerarna återfinns bland annat inkubatorn Sting, personer som är med i Stings investerarnätverk Propel Capital samt Helene Adalberth, anställd på Klarna (samt syster till Klarna-grundaren Niklas Adalberth).

Läs fler artiklar
LÄS MER