Superentreprenören Elon Musks nya plan för att bygga tunnlar är… eldkastare?

Superentreprenören Elon Musks nya plan för att bygga tunnlar är… eldkastare?

Elon Musk finansierar The boring company med att sälja eldkastare. Foto: Stephan Savoia/AP/TT samt skärmdump från Musks Instagram-konto

Jonas de Lange

Reporter

The boring company har sålt slut på sina kepsar, nu satsar man på eldkastare för 4.000 kronor styck – med tillhörande brandsläckare.

Elon Musk blev stenrik på betaltjänsten Paypal som han var med och grundade. Numera vänder han upp-och-ned på bilbranschen med Tesla, försöker kommersialisera rymdresor med Space X, och vill bygga "rörpost för människor" med Hyperloop One.

Bakom sig har Elon Musk en global idoliserande följarskara som glatt hejar på hans allt galnare idéer.

Hans senaste projekt ska lösa Los Angeles enorma trafik problem, genom att bygga en rad tunnlar under staden. Bolaget heter passande nog The boring company och har hittills finansierats av att sälja kepsar med bolagets logga på. Nu har de 50.000 kepsarna tagit slut och Elon Musk har hittat en ny produkt att kränga: eldkastare.

Bolaget säljer eldsprutande gevär för 4000 kronor plus frakt. Då kan man även köpa till en brandsläckare för 250 kronor.

I en reklambild på Instagram skriver bolaget att det är ”världens säkraste eldkastare” – vad det egentligen innebär är dock oklart. Kanske man måste hålla den väldigt nära gardinerna för att råka tända eld på sitt hus?

Nu återstår att se om fanskaran är villiga att lägga pengar på något så galet som en eldkastare för att finansiera ett nästan lika galet tunnelprojekt.

Läs fler artiklar
LÄS MER