Fingerprint: Marknaden för smartphones allt mindre

FingerprintsmartphoneFingeravtrycksensor

Christian Fredrikson, vd på Fingerprint.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Prispressen gör att marknaden blir mindre enligt bolaget.

Fingerprint vinstvarnade på torsdagsmorgonen och efter det föll aktien kraftigt på börsen.  På förmiddagen gick bolagets vd också ut med att marknaden för smartphones ser ut att minska

"Det är mycket klart att med den fortsatta priserosionen även under 2018 att värdemässigt har vi en marknad som minskar. Inga tvivel om det", sade Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson vid torsdagens telefonkonferens.

När det gäller totalmarknaden för sensorer kommer bolaget att återkomma med siffrorna för 2017 i samband med sin bokslutsrapport den 9 februari.

"När vi ser på vad vi har sagt om det fjärde kvartalet så är det uppenbart att volymerna har varit lite lägre än vad vi sagt och trott att helåret skulle bli, som en följd av marknadssituationen", sade Christian Fredrikson.

I samband med bolagets "Technology Update" i november 2017 var Fingerprint Cards bedömning att sensormarknaden under 2017 skulle uppgår till under 750 miljoner enheter. Då räknade bolaget med att marknaden under 2018 kunde växa i volym, i antal enheter, med omkring 20 procent.

Läs mer