Domen mot Hexagons vd Ola Rollén överklagas

Hexagon
Domen mot Hexagons vd Ola Rollén överklagas

Foto: TT

Direkt / Breakit

Den norska Ekobrottsmyndigheten (Økokrim) överklagar den frikännande domen mot Hexagons vd Ola Rollén.

Ola Rollén friades den 10 januari av Oslo tingsrätt från de anklagelser om insiderhandel i norska sensorbolaget Next Biometrics, som han stått åtalad för. Det var en enig tingsrätt som friade honom.

Enligt den norska tidningen Dagens Näringsliv väljer norska ekobrottsmyndigheten att överklaga domen eftersom myndigheten är kritisk till hur rätten har bedömt bevisen.

"Tillsynsmyndigheten är oenig med rättens bedömning av bevisen", säger Marianne Bender från myndigheten till Dagens Näringsliv.

Hexagons styrelseordförande Gun Nilsson skriver i ett pressmedelande att myndighetens beslut om att överklaga domen inte förändrar någonting.

"Jag talar å styrelsens vägnar och alla som stöttat Ola genom denna påfrestande tid, att vi står enade med honom. Beslutet förändrar ingenting; Ola kommer att fortsätta som vd och koncernchef med styrelsens fulla stöd", skriver hon.

Enligt Ola Rolléns försvarsadvokat, Christian B. Hjort, kommer en framställan till appellationsdomstolen om avvisande av Økokrims överklagande att lämnas in inom kort, då det enligt advokaten är uppenbart att överklagan inte kommer att medges.

Läs fler artiklar
LÄS MER