News55 fyller kassan med 8 miljoner kronor – "Nödvändigt kapitaltillskott"

News55 fyller kassan med 8 miljoner kronor – "Nödvändigt kapitaltillskott"

Artur Ringart och Fredrik Lundberg, News55. Foto: Press.

Finwire / Breakit

News55 ska genomföra två nyemissioner för att stärka sin position.

News55 är ett mediehus som riktar sig till svenskar i ålderskategorin 55 plus, och det var under 2015 som Fredrik Lundberg och Artur Ringart lanserade sajten News55. 

Nu har News55 beslutat att genomföra två nyemissioner för att stärka bolagets finansiella ställning och säkra vidare tillväxtmöjligheter.

Det rör sig om en riktad emission till en grupp nya investerare om 416.667 aktier, samt en företrädesemission om högst 254.296 aktier.

Teckningskursen i emissionerna är satt till 12 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tillförs 8 miljoner kronor före emissionskostnader.

De båda emissionerna medför en total utspädningseffekt om 27,4 procent.

Bolaget har som tidigare kommunicerats haft motgångar under hösten i form av sämre printförsäljning än förväntat och beslutet att avbryta satsningen på B2B-mässor. 

Fredrik Lundberg, vd och medgrundare av News55, säger att man samtidigt märkt ett stort intresse för de digitala tjänsterna och mässorna som vänder sig till 55-plussare. 

"Vår orderstock och våra avtalade intäkter för digital annonsering och event har aldrig varit så här höga. De två nyemissionerna ger oss ett nödvändigt kapitaltillskott för att kunna få full utväxling på vår stärkta position", säger Fredrik Lundberg.

I den riktade nyemissionen tecknar sig bland annat Johan Lundberg, Karl-Olof Öhrn och David Bauman. Eric Krafft, familjen Jan och Margareta Scherman och Felix von Heland uppges också teckna sig via bolag. 

Läs fler artiklar
LÄS MER