Rekordår för nätapoteket Apotea – "Överträffar alla förväntningar"

Apotea
Rekordår för nätapoteket Apotea – "Överträffar alla förväntningar"

Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea. Foto: press.

Towe Boström

Reporter

Apotea har anledning att fira.

Det tuffar på för Sveriges största nätapotek Apotea som ökade försäljningen till 1,5 miljarder kronor under 2017. Det är en ökning med 55 procent jämfört med året innan. 

Det uppger Apotea i ett pressmeddelande där man presenterar preliminära siffror för 2017. Enligt Apotea har även resultatet och lönsamheten flerdubblats.

”Vi hade stora förhoppningar på 2017, men utfallet överträffar alla förväntningar. Det innebär att vår försäljning har mer än femfaldigats på bara tre år”, säger vd:n Pär Svärdson.

Pär Svärdson uppger att Apotea siktar på en försäljning kring 2 miljarder kronor i år. Samtidigt pågår rekryteringar för att möta den ökande efterfrågan. 

"Vi tänker fortsätta en snabb expansion. 2018 ska bli året vi växer mest", säger Pär Svärdson. 

På frågan om det hägrar några börsplaner framöver svarar vd:n  att det inte finns några sådana planer.

"Det är dumt att säga aldrig. I en annan tid kan det vara andra personer och andra förutsättningar, men vi har inget syfte att gå till börsen i dagsläget", säger Pär Svärdson. 

Pär Svärdsons medgrundare valde nyligen att lämna bolaget. Vi rapporterade redan då om uppgifter att Apotea sålt för 1,5 miljarder kronor, vilket nu bekräftas. 

Apotea bygger Sveriges största solcelltak.  I mars flyttar Apotea in i ett nytt logistikcenter i Morgongåva. Byggnaden är på 38 000 kvadratmeter, vilket innebär att lagerytan mer än sjufaldigas.

Sven Hagströmers börsnoterade investmentbolag Creades är storägare i Apotea.

Läs fler artiklar
LÄS MER