Aviciis kaffe-startup Mode Cold Brew får ny storägare – Paulig investerar

Breakit - Aviciis kaffe-startup Mode Cold Brew får ny storägare – Paulig investerar

Tobias Blixt

Reporter

Finska kaffejätten Paulig blir storägare i den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Berglings "kaffe-startup" Mode Cold Brew.

Vi har tidigare kunnat berätta om musikstjärnan Tim “Avicii” Berglings investering i Mode Cold Brew. Nu har företaget, som specialiserar sig på kallbryggt kaffe, fått en ny storägare i den finska kaffe- och matjätten Paulig.

Mode Cold Brews samarbete med Paulig ska ge startupen möjlighet att utöka sin verksamhet, samt ge stöd till produktutveckling och kvalitetssäkring. Även distributionen i Sverige, med fokus på Stockholmsområdet, ska stärkas efter affären. 

“Mode Cold Brew föddes ur viljan att städa upp i dryckesindustrin. Vi ville lansera en uppiggande kall dryck som smakar gott men varken innehåller socker, sötningsmedel eller kemiska tillsatser”, säger Fabian Wendt, vd på Mode Cold Brews, i ett pressmeddelande.

Investeringen innebär att Paulig nu äger 51 procent av Mode Cold Brew.

För Paulig medför investeringen att de framöver kan sälja kallbryggt kaffe i konsumentförpackning.

“Vi på Paulig vill följa med vår tid och erbjuda nya smaker vid sidan av våra älskade produktklassiker. Cold Brew eller kallbryggt kaffe och att leva hälsosamt är trender som ökar kraftigt hos oss och ute i världen sedan ett antal år tillbaka, och vi tror att det unika Mode Cold Brew kaffe är en produkt för framtiden“, säger Elisa Markula, vd för Pauligs kaffedivision.

Paulig är sedan tidigare bekanta med Sverige genom märkena Santa Maria och Risenta. I Sverige säljs det kallbryggda kaffet från Mode Cold Brew redan i vissa affärer, på restauranger och caféer. 

Avicii har tidigare investerat i bland annat videotjänsten Bambuser. 

Läs fler artiklar
LÄS MER