Facebooks representant i Kina lämnar posten efter misslyckad charmoffensiv

Breakit - Facebooks representant i Kina lämnar posten efter misslyckad charmoffensiv

Foto: AP Photo/Thibault Camus, File.

Finwire / Breakit

Facebook-chefen Wang-Li Moser ger upp försöken att mjuka upp Kinas inställning till sociala mediejätten.

Wang-Li Moser har lämnat sin tjänst som representant för Facebook i Kina efter tre fruktlösa år med försök att mjukna upp Pekings inställning mot den sociala nätverksjätten. Det skriver The New York Times.

Wang Li-Moser uppges ha slutat i december efter att ha hämtats in från Intel 2015 med just det bestämda målet att uppvakta Kinas regering.

Under sin tid ska samtliga förhandlingar med Kinas ledande befattningshavare om att ge Facebook mer åtkomst i landet ha varit förgäves.

Facebook liksom flera andra amerikanska teknikjättar är förbjudna i Kina eftersom de tros utgöra ett hot mot det kontrollerande kommunistpartiet.

Det senaste försöket från Facebook att komma in på den kinesiska marknaden var genom förra årets lansering av Colorful Balloons. Det är en exakt app-kopia på Facebooks fotodelningsapp Moments. Colorful Balloons släpptes anonymt genom ett separat företag men uppges inte längre finnas i appbutiker i Kina, skriver tidningen.

Den som ersätter Wang-Li Moser pekas ut att vara William Shuai, en tidigare chef på Baidu med ansvar för relationerna med Kinas regering. Han har även haft samma uppdrag på Linkedin.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER