Genombrott för Abba-Björns och Max Martins favoritstartup Auddly

Breakit - Genombrott för Abba-Björns och Max Martins favoritstartup Auddly

Björn Ulvaeus, Niclas Molinder, Max Martin och Jody Gerson, vd för UMPG. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Musikstartupen Auddly landar viktigt avtal med förlagsjätten Universal Music Publishing Group.

Den svenska musikstartupen Auddly, med delägare som Abba-stjärnan Björn Ulvaeus och producenten Max Martin, har landat ett samarbetsavtal med Universal Music Publishing Group, UMPG. Förlaget kommer att samla in data via Auddlys tjänst. 

Auddly kan beskrivas som ett kommunikations- och dokumentationssystem för musiker där låtskrivare, producenter och artister kan fylla i på vilket sätt de har bidragit till en låt. Målet är helt enkelt att fler musikkreatörer ska få korrekt betalt för sin musik.

“Nyckeln till en fungerande musikindustri är fullständigt samarbete runt ett system för insamling av metadata. Auddly är independent och öppet för alla och vi hoppas att UMPG ska inspirera andra musikförlag och rättighetsorganisationer att ta steget och gå sida vid sida med oss för en hållbar musikbransch”, säger Niclas Molinder, grundare och vd på Auddly, i ett pressmeddelande.

Jody Gerson, vd för UMPG, kommenterar samarbetet så här: 

“Vi strävar alltid efter att förbättra och effektivisera hanteringen och leveransen av metadata. Auddlys användarvänliga verktyg är ett steg framåt som förhoppningsvis kommer sätta en helt ny standard för musikindustrin”.

Läs fler artiklar
LÄS MER