Catena Media förvärvar tillgångar i Tyskland för över 90 miljoner

Breakit - Catena Media förvärvar tillgångar i Tyskland för över 90 miljoner

T.h: Henrik Persson Ekdahl, tillförordnad vd på Catena media. Foto: Wayne Parry/AP/TT samt press.

Finwire / Breakit

"Kommer att stärka vår position"

Catena Media förvärvar affiliate-relaterade tillgångar i Dreamworx Online som är aktiva inom sport, casino och finansiella tjänster. Prislappen är på 9,5 miljoner euro, motsvarande över 90 miljoner kronor. Knappt 39 miljoner av betalningen sker via nyemitterade aktier och resten i kontanter.

De förvärvade tillgångarna väntas generera en försäljning på strax under 6 miljoner per kvartal med en rörelsemarginal på cirka 80 procent, enligt ett pressmeddelande.

"Dreamworx tillgångar kommer att stärka vår position som ledande affiliate i Tyskland. Detta kommer att placera oss i topposition, dels kortsiktigt inför fotbolls-VM 2018 men även långsiktigt", säger Henrik Persson Ekdahl som är tillförordnad vd på Catena Media.

Tillgångarna kommer att ingå i Catena Medias sportavdelning och drivas av Baybets-teamet som förvärvades i slutet av 2017. Det innebär samtidigt att de maximala tilläggsköpeskillingarna för just Baybets har reviderats.

Den första tilläggsköpeskillingen har ökats med 3 miljoner euro och den andra från 43,5 till 50,5 miljoner euro. I ett rimligt scenario ökar därmed de totala förväntade tilläggsköpeskillingarna för Baybets från 30,5 till 39 miljoner euro.

Läs fler artiklar
LÄS MER