NA-KD och Zalando har flest följare på Instagram

Breakit - NA-KD och Zalando har flest följare på Instagram

Caroline Englund

Reporter

Modebolaget NA-KD toppar listan över de svenska nätbutiker som har flest följare på Instagram. Bolaget har mer än tre gånger så många följare som konkurrenten Zalando som ligger tvåa på listan.

För andra året i rad listar sajten e-handel.se med hjälp av E-handelsindex de 50 svenska nätbutiker som har flest följare på instagram.

Modebolaget NA-KD, som gjort sig känt för en framgångsrik marknadsföring i sociala medier, toppade listan redan förra året. Nu har bolaget mer än fördubblat antalet följare.

I måndags blev det känt att NA-KD tar in 365 miljoner i nytt kapital och målet med de nya pengarna är att växa ännu mer, framförallt globalt.

“Sverige är en viktig marknad, men det är inte vår primärmarknad på sikt. Det bor bara tio miljoner här och vi är redan stora globalt”, sa grundaren Jarno Vanhatapio till Breakit då.

Med bland de fem bolagen som toppar listan finns också Kinnevikägda modejätten Zalando, Grand Frank som säljer herrkläder och accessoarer, NA-KD-grundaren Jarno Vanhatapios andra bolag Nelly.com och Chiquelle.se  som inriktar sig på mode för ungdomar och trendiga kvinnor.

Läs fler artiklar
LÄS MER