Oscar Rundqvist lägger ned Zpotdrop – får chefsroll på Hitta

Zpotdrop Hitta.se
Oscar Rundqvist lägger ned Zpotdrop – får chefsroll på Hitta

Oscar Rundqvist, ny ansvarig för tillväxtaffärer på Hitta. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Oscar Rundqvist blir ansvarig för tillväxtaffärer på Hitta.se.

Att bygga ett bolag från grunden är inte lätt – vart tredje nystartade bolag i Sverige går i konkurs. Att dessutom försöka bygga nästa stora sociala medie gör inte direkt uppgiften enklare.

Oscar Rundqvist tog sig ändå an utmaningen med sin app Zpotdrop. Kampen var tuff och i februari förra året tvingades bolaget, som backades av acceleratorn Springfield och e-handelsprofilen Christopher Brinkeborn Beselin, skära ned på antalet tjänster för att spara pengar. Efter 2,5 år har grundaren nu valt att kasta in handduken.

Just nu håller bolaget Zpotdrop på att avvecklas, utan någon konkurs. Samtidigt har Oscar Rundqvist fått en chefsposition på ett annat betydligt äldre digitalt bolag. Han blir nu ansvarig för tillväxtaffärer på söksajten Hitta.

“Jag tror att det finns stor ny potential i Hitta.se och är mycket glad att bli en del av bolaget i den här fasen med nya ägare, i en väldigt spännande roll”, säger Oscar Rundqvist.

I sin nya roll kommer han att leda ett team som ska ta fram nya produkter och lösningar åt Hitta.

Hur känns det att lägga ned Zpotdrop?

“Det känns såklart tråkigt att det inte flög men det var en mycket rolig och lärorik resa som jag inte skulle vilja vara utan. Snapchats uppköp av Zenly i somras tycker jag stärker tanken vi hade om att timingen var bra för positionsbaserade sociala tjänster.”

Vilka erfarenheter tar du med dig från din entreprenörsresa?

“Bland annat att det är fantastiskt kul att bygga saker från grunden och smarta metoder i den processen. Därför känns det extra kul att det är precis en sådan typ av roll jag nu blivit rekryterad till på Hitta”

Läs fler artiklar
LÄS MER