Genombrott för svensk startup som gör att du slipper alla kvitton

Findity Kvitton
Genombrott för svensk startup som gör att du slipper alla kvitton

Det här kanske du kan slippa i framtiden. Foto: Istockphoto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Snart kan vi slippa det tråkiga prasslet i fickan – Findity får in 25 miljoner.

Kvitton måste nästan vara den ultimata produkten att digitalisera. De ligger och skräpar i fickan, man tappar bort de som man faktiskt vill behålla och det skadar miljön att trycka stora mängder papper.

Några som vill ändra på detta är den svenska startupen Findity. Efter att ha fått med Axfood och Polarn & Pyret på tåget står det nu klart att bolaget får in ett rejält kapitaltillskott.

Enligt DI Digital får bolaget in 25 miljoner via en nyemission.

Bolaget tackade enligt egen utsago nej till flera investerare.

“Det är många som vill investera i oss just nu på grund av det stora intresset för den plattform vi byggt för digitala kvitton”, säger vd Per Einarsson till DI Digital.

Han är en av dem som har gått in med pengar i nyemissionen, tillsammans med styrelseordförande Sven Rosén och flera lokala partners i Ludvika där bolaget startades.

Findity har två intäktsben – dels den plattform för digitala kvitton som bland annat Polarn & Pyret använder och dels en del inriktad mot redovisning. Det är den senare delen som växer snabbast, men företaget går fortfarande med förlust. Förra året omsatte bolaget 6 miljoner med en förlust på 4 miljoner kronor.

Med de nya färska miljonerna ska bolaget nu expandera utomlands.

“Vi hoppas lansera i de nordiska länderna under 2019,” säger vd Per Einarsson till DI Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER