Net Ent vinstvarnar – lägre försäljning än väntat tynger resultatet

NetEnt Net Ent spel

Direkt / Breakit

Net Ent vinstvarnar för det fjärde kvartalet i ett pressmeddelande på tisdagen.

Bolagets intäkter uppgick under kvartalet till ungefär 419 miljoner kronor och rörelseresultatet förväntas uppgå till cirka 150 miljoner kronor, vilket är lägre än marknadens förväntningar för perioden, skriver Net Ent.

Skillnaden mellan marknadens förväntningar och det preliminära rörelseresultatet för fjärde kvartalet 2017 beror på lägre intäktstillväxt än väntat, enligt bolaget.

Under 2017 fasade Net Ent ut leveranser av spel till operatörer i Australien, Polen och Tjeckien. I fjärde kvartalet hade detta en negativ effekt på intäktstillväxten på cirka 3 procentenheter. Dessutom var den underliggande intäktsökningen på några av Net Ents marknader lägre än väntat i kvartalet, skriver bolaget.

"Net Ents verksamhet fortsätter att generera ett stabilt kassaflöde och utdelningen för 2017 kommer att vara minst i linje med 2016 års nivå", heter det.

De finansiella siffrorna ovan är preliminära, och bokslutskommunikén och delårsrapporten för fjärde kvartalet 2017 kommer att offentliggöras som planerat den 15 februari.

Läs fler artiklar
LÄS MER