Ansedda tidningen: Spotifys notering kan skaka om Wall Street

Breakit - Ansedda tidningen: Spotifys notering kan skaka om Wall Street

Finwire / Breakit

Spotifys direktnotering kan leda vägen för andra techbolag.

Musiktjänsten Spotify förväntas skaka om Wall Street i samband med börsdebuten, skriver Wall Street Journal. Bakgrunden är bolagets planerade tillvägagångssätt med att låta marknaden få bestämma priset och att avgifter till rådgivande banker därmed blir mycket lägre än traditionellt.

I vanliga fall brukar investmentbanker ta på sig uppdraget att hitta investerare som är redo att köpa aktierna till ett förutbestämt pris. Därefter erbjuds övriga marknaden samma pris under introduktionsdagen.

Men i det här fallet tänker alltså Spotify kringgå bankerna och helt enkelt låta marknaden från starten få besluta om var priset ska ligga.

Affärstidningen resonerar i att om upplägget blir framgångsrikt kan det få andra teknikföretag som Airbnb och Uber att välja att följa i samma fotspår.

För bankerna lär detta bli ödesdigert då de har redan två historiskt svaga noteringsår av teknikföretag bakom sig.

Personer med insyn uppger att Spotifys rådgivare Goldman Sachs, Morgan Stanley och Allen & Co förvänta få dela på bara 30 miljoner dollar i avgifter. Storleken är inte fastställd men icke desto mindre långt under de 100 miljoner dollar som tilldelades bankerna i samband med Snaps notering året innan.

Snaps börsintroduktion gav företaget ett värde i samma nivå som Spotify väntas få.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER