Facebook faller efter beskedet från Zuckerberg

Breakit - Facebook faller efter beskedet från Zuckerberg

Finwire / Breakit

Efter att Facebook gått ut med nyheten om att man ändrar i sin algoritm – något som man tror leder till att användarna kommer vara kortare tid på det sociala mediet faller aktien i införhandeln.

Facebook beslut om att göra ändringar i nyhetsflödet som ska minska inläggen från företag och media har lämnat analytiker med delade uppfattningar.

JP Morgan tillhör den mer pessimistiska skaran där man oroas över effekten på resultatet. Man ser även att aktien på kort sikt lär utvecklas svagt på beskedet. Banken har dock fortsatt en rekommendation övervikt med riktkursen 230 dollar.

GBH Insights är däremot betydligt mer positiva och oroas inte alltför mycket. De hänvisar istället till att Facebook har en stark medvind för intjäningen under 2018 tack vare sina mer än två miljarder månatligt aktiva användare.

GBH lyfter också Instagram i sin helhetssyn av Facebook och konstaterar att den utgör guldjuvelen. Tillväxten är urstark på Instagram som redan nu är uppe i 800 miljoner månatligt aktiva användare.

Med ett starkt Instagram ser GBH att intjäningen och annonstillväxten förblir stark även under innevarande år, trots förändringen i nyhetsflödet.

GBH lyfter också sin riktkurs på Facebook till 225 dollar från 210 dollar, vilket ger en uppsida på 20 procent från Facebooks stängningskurs igår.

Under förhandeln på fredagen faller dock Facebook med 4,2 procent till strax under 180 dollar.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER