Svenska Edgeware flaggar för svagare utveckling än väntat

Breakit - Svenska Edgeware flaggar för svagare utveckling än väntat

Edgeware hjälper operatörer med tv-streaming. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Direkt / Breakit

Bolaget hjälper operatörer att erbjuda tv och video via streaming. Det fjärde kvartalet har varit ovanligt svagt.
"Det har inte utvecklats på det sätt vi förväntat oss", säger vd:n Joachim Roos.

Streamingtech-bolaget Edgeware vinstvarnar efter en svagare utveckling än väntat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget haft storkunder som Telia Sonera och partners som Ericsson. Affärsidén går ut på att sälja mjuk- och hårdvara – som gör det möjligt för exempelvis internetoperatörer att ge strömmad rörlig bild till sina kunder. I december 2016 klev Edgeware in på Stockholmsbörsen, den artikeln kan du läsa här. 

Omsättningen under 2017 års sista kvartal landade på cirka 68 miljoner kronor, vilket innebär att helårsomsättningen blir omkring 237 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för kvartalet väntas sjunka till cirka 6 miljoner kronor, vilket betyder att helårsresultatet blir omkring 12 miljoner . 

“Vår försäljning det fjärde kvartalet 2017 har inte utvecklats på det sätt vi förväntat oss givet tidigare års säsongsmässighet och fördelning mellan kvartalen", uppger vd Joachim Roos i en kommentar och fortsätter:

"Det är framförallt lägre försäljning till några av våra största kunder som förklarar detta. Dessutom har vi generellt sett lägre nivåer av så kallade årsskiftesflöden än tidigare år". 

Framöver skall bolaget se över hur man säljer på olika marknader. 

"Vi har fortsatt en stark tilltro till den underliggande tillväxten i TV- och videomarknaden. Vi är också trygga med att vi ska kunna dra nytta av marknadstillväxten eftersom vi har konkurrenskraftiga produkter och hälsosamma bruttomarginaler", uppger Roos. 

Under fredagen hålls en telefonkonferens klockan tio med anledning av vinstvarningen. 

Edgeware kommer att släppa en fullständig rapport den 12 februari.

Läs fler artiklar
LÄS MER