Nu byter stjärnchefen bolag – Från Netonnet till Lindex

Breakit - Nu byter stjärnchefen bolag – Från Netonnet till Lindex

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

”Detta är mitt svåraste yrkesbeslut någonsin”.

Susanne Ehnbåge är en av den svenska handelns verkliga tungviktare. Hon utsågs nyligen till årets ledare på galan Retail awards och tog över som vd för Netonnet i april 2016.

Nu kommer beskedet att hon lämnar Netonnet, en av Nordens största e-handlare med fokus på elektronikvaror. Susanne Ehnbåge gav beskedet till sina anställda på tisdagen och tidigt på onsdagsmorgonen skickades ett pressmeddelande om ledningsförändringen ut.

I en kommentar säger Susanne Ehnbåge:

”Detta är mitt svåraste yrkesbeslut någonsin. Jag är jättestolt över vad vi på Netonnet har åstadkommit tillsammans. Jag är övertygad om att Netonnet med dess fantastiska medarbetare kommer att fortsätta utveckla och förstärka bolagets starka erbjudande och position som en utpräglad e-handlare med ett unikt självbetjäningskoncept”.

Kort efter att pressmeddelandet från Netonnet gått ut kom ett nytt – från Lindex. Det visar sig att det är där Susanne Ehnbåge fått nytt jobb. Hon tar nu över som vd för Lindex-koncernen som stått utan vd sedan Ingvar Larsson lämnade bolaget i augusti.  

”Jag är övertygad om att vi har hittat en skicklig ledare med en mycket stark kompetens inom detaljhandel, e-handel och resultatvändning, som vi behöver för att kunna svara på snabba förändringar inom modebranschen. Susanne Ehnbåge är mycket energisk och resultatinriktad. Hon har erfarenhet från en bransch som har förändrats snabbt och som ständigt utmanas av nya e-handelsaktörer samt av digitaliseringen”, säger Lauri Veijalainen, vd för Stockmann och ordförande för Lindex, i en kommentar. 

Susanne Ehnbåge säger i samma pressmeddelande att hon är ”ivrig att börja jobba på Lindex”.

”Jag ser fram emot att jobba med Lindex team och ytterligare stärka detta fina varumärke i världsklass på en detaljhandelsmarknad som kontinuerligt utvecklas”, säger Susanne Ehnbåge också.

Läs fler artiklar
LÄS MER