Ny huvudvärk för H&M-bossen – japansk jätte bekräftar intresse

Breakit - Ny huvudvärk för H&M-bossen – japansk jätte bekräftar intresse

Karl-Johan Persson. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Världens tredje största klädbolag laddar för inbrytning i Sverige.

Under måndagen avslöjade tidningen Market att japanska Uniqlo låg i startgroparna för en svensk lansering. Redan i mitten av december registrerade bolaget ett svenskt dotterbolag hos Bolagsverket. Enligt verksamhetsbeskrivningen ska bolaget, enligt beskrivningen, ägna sig åt ”import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör och då särskilt Uniqlo-märkta artiklar”.

I en intervju, som Market publicerar på sin sajt, kommenterar Ai Kanda, PR-ansvarig för Uniqlo, uppgifterna om att bolaget ska vara på väg in i Sverige.

”Vi kan bekräfta att Uniqlo har registrerat ett lokalt dotterbolag i Sverige. Vi kommer att tillkännage fler detaljer när vi är redo”, säger Ai Kanda, som på frågan om företaget kommer öppna en ny butik i Sverige ger svaret att ”vi ger fler detaljer när vi är redo”.

Redan tidigare har Sverigehuset på Hamngatan i centrala Stockholm pekats ut som platsen där Uniqlo kan öppna sin första svenska butik. Ägaren av fastigheten Vasakronan vill i dagsläget inte bekräfta uppgifterna.

Läs fler artiklar
LÄS MER