Toyota i nytt samarbete med Amazon och Pizza Hut – ska leverera paket och pizza

Breakit - Toyota i nytt samarbete med Amazon och Pizza Hut – ska leverera paket och pizza

Finwire / Breakit

Vill omvandla biljätten från ett bilföretag till ett mobilitetsföretag.

Toyota har fått med bland andra Amazon och Pizza Hut som allianspartners till sin nya satsning inom mobilitet, enligt ett pressmeddelande.

Satsningen avser ett nytt ekosystem bestående av autonomt eldrivna bilar som förväntas leverera paket och pizza samt transportera människor till önskad destination.

Toyota har under CES-mässan valt att visa upp konceptbilen som förväntas göra en realitet av det hela, e-Palette.

Fordonet kommer att finnas i tre storlekar med en sportig interiör och plana golv som innebär att utrustning kan installeras utefter användarens behov. De större versionerna liknar små bussar och låter vuxna stå upp under resan, enligt uppgift.

”Det är min målsättning att omvandla Toyota från ett bilföretag till ett mobilitetsföretag och möjligheterna kring vad vi kan bygga är enligt mig oändliga”, sade Toyota-chefen Akio Toyoda under CES-mässan i Las Vegas.

”Vi letar kontinuerligt efter sätt att innovera och bidra till att förbättra vår logistik. Genom samarbetet med Toyota kommer vi att undersöka nya möjligheter kring hur vi kan förbättra hastigheten och kvalitén i våra leveranser”, sade vice direktören Tim Collins för Amazon Logistics i ett mejlat uttalande till Bloomberg News.

Toyotas satsning gör även plats för Uber, Mazda och Didi Chuxing som partners.

Läs fler artiklar
LÄS MER