Melika Zakariae lanserar en spelsajt – där endast kvinnliga skribenter är välkomna

Gaming
Melika Zakariae lanserar en spelsajt – där endast kvinnliga skribenter är välkomna

Melika Zakariaes.

Towe Boström

Reporter

De manliga skribenterna är portade från Melika Zakariaes nya spelsajt Mind your own gaming.
"Vi ska visa hur många gaming-brudar det finns där ute”, säger hon.

DJ:n och gamern Melika Zakariae berättar att idén om en gaming-sida med enbart kvinnliga skribenter uppstod för drygt en månad sedan.

”Jag vaknade upp och ville göra något nytt, något ingen annan gjort. Så jag gick ut med idén och fick sjukt mycket respons”, berättar Melika Zakariae.

Och hon fick som hon ville.

Den 24 januari lanseras sajten Mind your own gaming (myogaming.se) där 13 kvinnliga skribenter hittills anslutit sig för att skriva om spelindustrin.

Melika Zakariae upplever att det finns en föreställning om att det inte finns så många kvinnor som skriver om gaming – och den bilden är hon fast beslutat att slå hål på.

”Det ska inte komma människor och säga att det inte finns, för det gör det. Vi ska visa hur mycket gaming-brudar det finns där ute”, säger hon.

Melika Zakariae har själv haft spelintresset med sig sedan barnsben. Hon har bland annat grundat Girls Night Online, Sveriges största spelevent för tjejer, tillsammans med Inferno Online. 

Mind your own gaming vänder sig även till transpersoner och icke-binära, varav det sistnämnda syftar på människor som inte definierar sig som enskilt man eller enskilt kvinna. 

Vissa av skribenterna är rutinerade medan andra är mer färska inom yrket. Sajten kommer att täcka större delen av gaming-industrin och lyfta såväl kvinnor som män.    

"Jag vill skapa en trygg plats att befinna sig på där vi kan ge varandra styrka. Jag vet inte var vi står om ett halvår men så länge jag kan visa att det finns tjejer i gaming och sprida budskap om kärlek är jag nöjd".

Melika Zakariae, som är ensam grundare av sajten, förtydligar att hon inte gör det här för att tjäna pengar. Det här är ett hobbyprojekt och till vardags jobbar hon som fritidspedagog, gamer och DJ.  

”Jag börjar med saker för att jag älskar det. Det här är en hobby där jag vill skapa en plattform där tjejer kan testa på journalistyrket och få både erfarenheter och meriter”, säger Melika Zakariae.

Mind your own gaming kommer dock att ta in annonsörer, men pengarna kommer först och främst att användas till att utveckla sajten.

”Annonser och pengar är inget jag tänker på. Vi kommer att splitta på pengarna, jag tar en liten bit och ger resten till de andra”.

Hon tycker att spelbranschen är grabbig men understryker samtidigt att det blivit bättre under de senaste åren. Melika Zakariae pekar på initiativ, som hennes egna Girls Night Online, som bidragande faktorer till att fler kvinnor lockas till gaming.

Hon är samtidigt kritisk till initiativ som tenderar att vända sig till tjejer för att marknadsföra sig.

"Jag har sett inom E-sport att de signar tjejlag som de stolt visar upp men aldrig satsar på, de hamnar mellan stolarna", säger Melika Zakariae, som själv arbetar för att fler tjejlag ska bli signade. 

E-sport och gaming är två snabbt växande industrier. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event i vår länk. 

Läs fler artiklar
LÄS MER