Game over för svenska Film 2 Home - ansökt om konkurs

Netflix Film2homes
Game over för svenska Film 2 Home - ansökt om konkurs

FOTO: TT

Breakit

Filmtjänsten däckad av konkurrensen från jättarna Netflix och HBO.

Det är Dagens industri som på fredagseftermiddagen uppger att streamingtjänsten Film2Home gått i konkurs.

”Vi har jagat externa investerare för att kunna skala upp. Det här (konkursen) har kommit väldigt plötsligt för alla inblandade", säger Ulrika Lindwall till DI.

Bara för ett halvår sedan köpte Film2Home upp konkurrenten Headweb och introducerade en ny tjänst under namnet Plejmo. Men nu har ägarna uppenbarligen tröttnat på att driva den förlusttyngda verksamheten som grundade 2001. I den senaste offentliggjorda årsredovisningen låg förlusten på drygt 15 miljoner kronor men omsättningen blev bara knappa 7 miljoner kronor.

Huvudägare fram till konkursen har varit familjeföretaget Bonver, enligt DI. I förra veckan lämnade Bonvers ägarrepresentanter styrelsen och den här veckan försattes bolaget i konkurs.

Planen är att så snabbt som möjligt hitta en ny ägare som kan driva verksamheten vidare. Både Film2homes och Plejmos sajter är fortfarande igång.

"Vi var inte långt ifrån break even. Intäkterna har fördubblats från föregående år. Vi gör just nu en plan för att kunna fortsätta verksamheten med nya ägare och har en del nyckelpersoner i branschen bakom oss", säger Ulrika Lindwall till DI.

De svenska filmtjänsterna har de senaste åren varit satta under hård press från de amerikanska streamingtjänsterna HBO och Netflix som tagit stora marknadsandelar.

Läs fler artiklar
LÄS MER