Startade bolaget i somras – nu får han in 100 miljoner kronor

G loot
Startade bolaget i somras – nu får han in 100 miljoner kronor

T.v: Patrik Nybladh. T.h: teamet bakom G loot. Foto: Press.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Svenska investerare och idrottsprofiler flockas runt hans spelstartup.

Entreprenören Patrik Nybladh har onekligen fått en raketstart på sitt bolag G loot. Bolaget grundades i somras och fick tämligen omgående in 100 miljoner i riskkapital från bland andra idrottsprofilerna Robin Söderling, Martin Dahlin och Andreas Granqvist.

Affärsidén är att via en plattform låta vem som helst tävla om pengar i sina favoritspel. Varje spelare betalar en startavgift för att ställa upp i en turnering som G loot arrangerar.

“Idag är det 400 proffsspelare som tar 99 procent av alla prispengar. Scenen är inte öppen för de andra”, har Patrik Nybladh tidigare förklarat i en intervju med Breakit.

Redan för fyra år sedan startade Patrik Nybladh och hans medgrundare en snarlik plattform, fast som riktat in sig på mobilspel istället, under namnet Gumbler. Nu ligger båda plattformarna under samma varumärke. I fjol omsatte bolaget drygt 20 miljoner men målsättningen är betydligt högre än så. Inom tre år ska försäljningen vara hela 1 miljard kronor.

För att lyckas nå det aggressiva målet krävs stora investeringar i marknadsföring och därför har Patrik Nybladh nu gjort en ny stor finansieringsrunda. Totalt handlar det om 100 miljoner kronor som bolaget tillförs i en nyemission, uppger Dagens Industri i sin pappersupplaga. Bland investerarna återfinns bland annat Swedbank Robur, som bland annat driver en teknikfond.

Idag spelar cirka 100.000 spelare via plattformen varje månad.

Läs mer

Ny storförlust för G-Loot – tror på vändning mot slutet av året

G-loot storsatsar på e-sport – vd och ordförande byter plats

En ofattbar soppa – G-Loot är på väg att bli Sveriges eget Wework

Läs fler artiklar
LÄS MER