Sök

Isabella Löwengrip möblerar om koncernen – förbereder för storaffär

Löwengrip Care & Colore-handelSkönhet

Isabella Löwengrip. Foto: Erik Wisterberg

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Ett bolag ska säljas, ett annat ska få nya investerare.

Breakit har tidigare kunnat berätta att Isabella Löwengrip håller på att plocka in nya investerare till sitt skönhetsbolag Löwengrip care and color (LCC).

Nu verkar det som att man kommit ett steg längre i processen. Löwengrip och hennes parhäst Pingis Hadenius har nämligen strukturerat om koncernen för att förenkla för en försäljning.

Enligt dokument från Bolagsverket har man slagit samman LCC med personalbolaget ZUG.

I dagsläget finns 45 personer på koncernens kontor, som ofta hoppar mellan projekt.

“Våra anställda har jobbat i flera bolag samtidigt och har därför varit anställda av ZUG. När vi nu ska sälja ett bolag och ta in investerare till ett annat blir det lättare att renodla verksamheterna”, säger Isabella Löwengrip.

Vilket bolag i koncernen det rör sig om vill hon inte avslöja. Breakit erfar dock att bolaget som ska säljas är Economista, bolaget bakom Löwengrips privatekonomipodd och dito böcker med samma namn.

“Det händer väldigt mycket spännande just nu men inga papper är klara än”, säger hon.

Samtidigt som man letar nya investerare till LCC kan Breakit även berätta att man stött på ett mindre bakslag. Bolaget räknade med att omsätta 50 miljoner kronor 2017, men landade till slut på 44 miljoner kronor. Det är en ökning med 22 procent från föregående år.

“Vi hade nog hoppats på mer men det är fortfarande en otrolig ökning rent procentuellt”, säger Isabella Löwengrip.

Hon berättar att det framförallt är nya marknader som Frankrike och England som inte levererat enligt förväntan. Det beror på att man just nu håller på att göra om varumärket och därför skjutit lite på expansionssatsningen.

“Det vore bara dumt att sälja in ett varumärke som ändå kommer göras om snart”, säger hon.

Samtidigt visar bolaget en vinstmarginal på nästan 16 procent.

Läs mer