Sprittilverkare stoppar reklam på Snapchat

Breakit - Sprittilverkare stoppar reklam på Snapchat

Finwire / Breakit

Är inte säkra på hur unga personer som blir exponerade.

Sprittillverkaren Diageo har stoppat all marknadsföring på Snapchat efter att brittiska tillsynsmyndigheten ASA sagt att bolaget inte gjort tillräckligt för skydda minderåriga från att bli exponerade. Det rapporterar Wall Street Journal.

Diageo lanserade i somras kampanjen Sponsored Lens som riktar sig mot Snapchats användare äldre än 18 år. Under den kan användare ändra sina bilder så att de ser ut som varumärket Captain Morgans piratmaskot jämsides två glas som klinkar ihop.

Men enligt ASA har Diageo inte gjort tillräckliga ansträngningar för att se till att reklamen inte blir synliga för Snapchats yngre användare.

Detta är svårt att göra då det går att öppna konton på Snapchat utan att åldern verifieras. Därmed kan en minderårig öppna konto som om denne vore vuxen och därefter bli exponerad för Diageos direktreklam.

Diageo sade i ett uttalande att man hade vidtagit alla de nödvändiga stegen för att säkerställa att reklamen inte riktats mot personer under 18 år. Men efter att ASA ifrågasatt detta har bolaget valt att helt skrota kampanjen på Snapchat.

Läs fler artiklar
LÄS MER