Wixens vd om Spotify: "Ni ger skandalöst höga löner till era chefer"

Wixens vd om Spotify: "Ni ger skandalöst höga löner till era chefer"

Spotifys grundare Daniel Ek samt Wixens logo.

Jonas de Lange

Reporter

Musikbolaget Wixens vd Randall Wixen svingar storsläggan mot Spotify.

På onsdagmorgonen stod det klart att Spotify stäms på hisnande 13 miljarder kronor av det amerikanska musikförlaget Wixen.

Bolaget representerar bland annat världsartister som Neil Young och Rage against the machine. I intervjuer med amerikanska medier är bolagets vd Randall Wixen inte direkt nådig i sin kritik mot streamingjätten.

“Spotify omsätter över 3 miljarder dollar årligen, betalar skandalöst höga löner till sina toppchefer och miljonbelopp varje månad för ultralyxiga kontorslokaler i flera olika städer. Allt vi ber om är att de ger våra klienter rimlig kompensation genom att dela med sig av en minimal andel av intäkterna de har med innehållsskaparna”, säger han till sajten Music business worldwide.

I intervjun uppskattar han Wixens andel av allt innehåll på Spotify till mellan 1 och 5 procent.

“Vi ber bara om att behandlas rättvist. Vi söker inte någon löjligt hög straffsumma”, säger Randall Wixen.

Han påstår vidare att skivbolaget egentligen inte hade någon önskan om att behöva ta steget att släpa Spotify inför domstol. Beslutet grundar sig i en ny lagstiftning i USA.

“Vi är väldigt besvikna över att den här typen av tjänster kan få slippa undan handlingar som varit olagliga tidigare om vi inte skickat in en stämningsansökan före 1 januari 2018. Vi står inför valet att antingen ge upp våra rättigheter eller göra något åt saken”, säger han.

Bolaget valde bevisligen det senare alternativet.

Läs fler artiklar
LÄS MER