Sök

Bitcoin högt upp bland Google-sökningar under 2017

GoogleBitcoinKryptovaluta

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Google har släppt sin rankningslista för de mest populära sökningarna under 2017 och i topp finns bland annat bitcoin, iPhone 8 och orkanen Irma.

Rankningen består av en övergripande lista följt av olika kategorier. I en av dessa, Global News, placerar sig orkanen Irma på en första plats före bitcoin.

Orkanen Irma är även det sökord som toppar under övergripande sökningar.

Bitcoin placerar sig samtidigt högt på flera listor, däribland under kategorin "How to". Sökningar efter "How to buy Bitcoin" var på en tredjeplats under kategorin vilket inte förvånar med tanke på den fantastiska värdeutveckling som kryptovalutan haft under 2017.

Datan från Google visar att ett flertal länder ligger bakom det höga intresset för sökningar på bitcoin. Bland dessa finns Sydafrika, Slovenien, Nederländerna, Nigeria och Österrike. USA placerar sig på en 16:e plats.

Inom andra kategorier som konsumentelektronik toppar iPhone 8 under sökningar, men ser även Nintendos populära spelkonsol Switch hamna på en tredje plats.

Politiskt dominerade de franska valen, strax före de i Tyskland och Storbritannien.

Bland sporthändelser var Wimbledon i topp före Superbowl och boxningmatchen mellan Mayweather och McGregor.

Den mest sökta låten för året var sommarens hit Despacito som för övrigt också slagit rekord på Youtube där videon är den mest visade någonsin.

 

Läs mer