Amazon vill in i Saudiarabien

Finwire / Breakit

Diskuterar en större investering.

Apple och Amazon vill investera i Saudiarabien och har därför inlett samtal med landets myndighet för utländska direktinvesteringar, Sagia. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Båda företagen verkar i dag i Saudiarabien fast genom försäljning via tredje parter. Men i samband med att kronprinsen Mohammed bin Salman har valt att trycka på för en större digitalisering av det konservativa kungadömet har nu företagen engagerat sig i diskussioner om direkt försäljning.

Amazon är enligt uppgift företrädda av sin molntjänst AWS som vid en lansering skulle stöta på hård konkurrens i Saudiarabien. Dominerande på marknaden är mindre lokala aktörer som STC och Mobily.

För Apples del handlar det om fysiska butiker som man vill etablera. Saudiarabien utgör en stor potential då mer än 70 procent av befolkningen är under 30 år och mer än vana vid social media.

En person med insyn sade att ett avtal mellan Apple och Sagia väntas bli klart till i februari, följt av en första butik under 2019.

Amazon är idag exponerade mot Saudiarabien genom den regionala e-handelsplatsen Souq som man förvärvade i början av året.

Läs fler artiklar
LÄS MER