Sök

Sydkorea hotar att stänga börser – nu faller bitcoinpriset kraftigt

Bitcoin

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Regeringen kan inte låta den här abnorma situationen av spekulation fortgå".

Bitcoin tappade 9 procent under torsdagsmorgonen på uppgifter om att Sydkorea överväger en potentiell nedläggning av vissa kryptovalutabörser, rapporterar Bloomberg News.

Sydkorea är en av världens främsta handelsplatser för kryptovalutor. Totalt står landet för en femtedel av den globala handeln.

Men detta i kombination med den rejäla prisuppgången för flera av valutorna i år har fått landets regering att uttrycka en oro för vilken påverkan det kan ha på unga sydkoreaner.

I ett uttalande sade myndigheten för regeringens samordningspolitik att Sydkorea framöver kommer att kräva riktiga namn i samband med kryptovalutatransaktioner. Man avser även att införa ett förbud på bankers erbjudanden av konton för kryptovalutabörser.

Bitcoin är ned nästan 30 procent från rekordnivån som uppnåddes under förra veckan. I skrivande stund handlas bitcoin till strax över 14 000 dollar, enligt Coindesk.

"Spekulationen i kryptovalutor har varit irrationell och överhettad i Korea. Regeringen kan inte låta den här abnorma situationen av spekulation fortgå", skriver den Sydkoreanska regeringen i ett uttalande.

Läs mer