Konsultbolag blir majoritetsägare i Adrian Swartzs jobbstartup

Cruitway
Konsultbolag blir majoritetsägare  i Adrian Swartzs jobbstartup

Adrian Swartz. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Serendipity Professionals köper ut befintliga ägare i Cruitway. Bolagen kommer att lansera gemensamma satsningar inom HR-tech.

Cruitway, som är en marknadsplats som matchar ihop jobbkandidater och arbetsgivare, var ett av de första bolagen att gå igenom Springfields Projects inkubatorprogram.

I augusti 2015 följde riskkapitalbolaget upp med att investera 5 miljoner kronor i startupen som grundats och drivs av Adrian Swartz. Nu köper konsultbolaget Serendipity Professionals ut befintliga ägare och tar en majoritetsandel i Cruitway.

“De har mycket kunskap om hur man skalar upp och förvärvar bolag och de har ett bra nätverk som når ut till många kunder. Det är ett bra sammanhang för oss att komma in i. För deras del tillför vi kunskaper inom HR-tech och en digital plattform som vi kan bygga vidare på”, säger Adrian Swartz.

Han blir kvar som vd för Cruitway och går även in som partner i Serendipity. Nästa år väntas gemensamma satsningar inom HR-tech. 

“Det kommer att komma fler nyheter inom det området. Vi utforskar plattformar och verktyg med våra respektive kunder och kommer att göra en stor lansering inom gig economy (även kallat delningsekonomi a´la Uber och Airbnb, reds anm)”, säger Adrian Swartz.

Parterna vill inte avslöja några summor för affären.

Läs fler artiklar
LÄS MER