Hannah och Amanda anklagas för varumärkesintrång

Daisy Grace

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hannah Widell och Amanda Schulmans Daisy Grace anklagas för varumärkesintrång.

I våras lämnade Hannah Widell och Amanda Schulman det operativa arbetet på Perfect Day Media för att fullt ut satsa på sin nya livsstilssatsning Daisy Grace. 

Sedan dess har de dragit igång ett digitalt magasin och för ett par veckor sen gick Bonnier Ventures in med friska miljoner i bolaget. 

Men det är inte bara guld och gröna skogar för de två entreprenörs- och poddprofilerna. Nu anklagas Daisy Grace för varumärkesintrång – av skönhetsmagasinet Daisy Beauty. Enligt Kicki Norman, chefredaktör på magasinet, har de upplevt att många kunder har förväxlat de två varumärkena. Hon säger till Dagens media att stämningsansökan är ifylld och klar.

Men de tvekar på om de ska skicka in den.

"Det är aldrig kul med konflikter. Jag har jobbat med både Hannah och Amanda och tycker de gör mycket bra grejer så jag hade helst undvikit det".

Enligt Daisy Beauty juridiska ombud kan det bli aktuellt att ta saken till domstol inom kort.

"Vi har fört en del förhandlingar med Daisy Grace och i nuläget ser det inte ut som att vi kommer komma överens och då får vi ta det till domstol för att göra upp", säger skönhetsmagasinets juridiska ombud Karin Nordborg till Dagens media.

Läs mer