LeoVegas satsar på Västerås och Växjö: "Kan inte bara växa i Stockholm"

Leovegas spelbranschen
LeoVegas satsar på Västerås och Växjö: "Kan inte bara växa i Stockholm"

Gustaf Hagman, vd på LeoVegas. Foto: TT/Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Mobilspelbolaget LeoVegas växer så det knakar och har nyligen öppnat ett nytt storkontor i Stockholm.
Men istället för att lägga alla ägg i Stockholmskorgen expanderar man nu ytterligare – i Västerås och Växjö.

LeoVegas har vuxit så det knakar de senaste åren och nådde nyligen en värdering på över en miljard dollar.

Men bolaget har haft samma problem som många andra techbolag med säte i Stockholm – det är svårt att växa i huvudstaden. För ett drygt år sedan larmade till exempel Spotify om att bostadssituationen i Stockholm är ohållbar, samtidigt som den stentuffa konkurrensen om utvecklare i Stockholm trycker upp lönerna.

Leo Vegas öppnade nyligen ett stort kontor i Stockholm, men har parallellt valt att titta efter alternativ.

"Vi kan inte bara växa i Stockholm", säger Gustaf Hagman, vd på LeoVegas.

Istället för att växa i ännu större städer som till exempelvis New York eller någon annan storstad har bolaget nu siktat in sig på Västerås och Växjö. Inga klassiska techhubbar kanske, men vd:n Gustaf Hagman ser bara fördelar. Samtidigt som Stockholmskontoret nu är 2.500 kvm så är kontoren i Västerås och Växjö snart uppe i strax över 1.500 kvm.

“Det gör att vi kan fortsätta växa snabbt eftersom konkurrensen bland utvecklare inte är lika hård. Det finns många duktiga utvecklare som inte vill bo i Stockholm” säger Gustaf Hagman.

I dagsläget har LeoVegas 15 anställda i Västerås, en siffra som kommer att växa under nästa år när man flyttar in på ett nytt kontor. I Växjö sitter 25 anställda på kontoret.

“Växjö har länge haft en tradition av duktiga utvecklare och när huvudarkitekten för vår plattform Andreas Lindfalk flyttade till Västerås kändes det naturligt att öppna ett kontor där", säger Gustaf Hagman.

Och det finns tillräckligt duktiga utvecklare ute i landet?

“Det gör det definitivt, i Växjö finns det ju också en teknisk högskola. Det känns bra att kunna erbjuda dem jobb där de bor också. Våra anställda i Stockholm pendlar i snitt en timme varje dag. Våra anställda i Västerås tar cykeln till jobbet på fem minuter.”

Skulle du rekommendera andra till att söka sig utanför Stockholm också?

“Definitivt, speciellt i Mälardalsregionen. Skulle man behöva ha ett möte i Stockholm så är man där på mindre än en timme.”

Läs fler artiklar
LÄS MER