Jultomten kommer inte i år – Bamba missar julleveranserna

Adlibrisgruppen julhandel
Jultomten kommer inte i år – Bamba missar julleveranserna

Foto: Istockphoto/Freepik

Jonas de Lange

Reporter

E-handlaren Bambas Facebook-sida fylls av arga kunders kommentarer.

Att inte kunna leverera varor vid utlovad tid är ett bakslag för vilken e-handlare som helst. Att inte hinna leverera leksaker innan jul, som man lovat, kan inte ses som annat än en katastrof.

Det är vad som verkar ha hänt med leksaksbutiken Bamba.se.

Just nu fylls bolagets Facebook-sida med besvikna kunder som under gårdagen mötts av beskedet att deras varor – sannolikt julklappar – inte hinner levereras innan jul.

På Bambas Facebook-sida rasar de enstjärniga recensionerna in och kunder vittnar om hur varor beställda så långt tillbaka som slutet av november nu inte hinner fram före jul.

“Vi beställde i princip alla julklappar till barnen från er i slutet av november. Extremt nöjda över att vara färdiga med handlandet i så god tid. Idag får vi panikköpa nya julklappar för att ni är fullständigt värdelösa på att ge information till era kunder”, skriver en kund på bolagets Facebook-sida.

Bamba är en del av Adlibrisgruppen. Koncernens presskontakt Linnéa Wiklund säger att problemen beror på en oförutsett hög försäljning under Black friday och veckorna efter.

"Det kombinerat med att vi är trångbodda i logistiken har gjort att det blivit förseningar", säger hon.

Redan tidigt såg bolaget att det kunde bli en utmaning att lyckas leverera. Man tog in extra personal på både lager och kundtjänst, utökade arbetstider och införde skiftarbete.

"Vi förberedde oss mycket, men uppenbarligen underskattade vi ändå mängden ordrar", säger Linnéa Wiklund.

Hur många kunder har drabbats?

"Jag har inga exakta siffror men den absoluta majoriteten av kunderna får sina paket innan jul. Men det är såklart väldigt beklaligt och jättetråkigt för varje kund som inte får det", säger hon.

Breakit har även försökt nå Bambas vd Anders Danielsson. Han står själv inne på lagret och jobbar men skickar ett sms mellan lådorna.

"Vi jobbar för högtryck för att få ut så mycket vi bara kan!"

Bamba kommer att få nya logistiklokaler till våren, uppger bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER