Regeringen skärper kraven på spelbolagen – måste söka licens

Breakit - Regeringen skärper kraven på spelbolagen – måste söka licens

Foto: Istockphotos

Direkt / Breakit

Regeringen skärper kraven på spelbolagen, bland annat måste de söka licens i Sverige. Det blir också hårdare regler för reklam.

Det rapporterar flera medier.

Flera detaljer i förslaget är kända sedan tidigare, bland annat att utlandsbaserade spelbolag ska betala skatt i Sverige. Skattesatsen sätts till 18 procent.

Det införs också hårdare regler för att motverka spelberoende, och alla som spelar för pengar måste registrera sig hos spelbolagen. Ett "avstängningsregister" ska sedan upprättas, så att personer som stängs av på grund av spelberoende inte ska kunna spela på andra svenska sajter.

Det kommer också bli hårdare regler kring reklam från spelbolag.

"Ja till exempel vill vi ha förbud mot direktreklam mot personer med spelproblem och då en skyldighet att identifiera de personer som har spelproblem och då stoppa all reklam till de personerna", säger civilminister Ardalan Shekarabi till Sveriges radio.

Pia Rosin, kommunikationschef på spelbolaget Betsson, kommenterar:

"Vi vill inte ha kunder som har spelmissbruk vi vill inte bidra till deras sjukdom de ska ha hjälp de ska inte spela och det blir möjligt nu i och med ett centralt avstängningsregister. Och det tycker vi är positivt", säger hon till SR

Läs fler artiklar
LÄS MER