Apple frestar stekarna med en guldklocka för 140.000 kronor

Apple frestar stekarna med en guldklocka för 140.000 kronor

FOTO: TT/AP

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Apple Watch blir elektronikjättens klart mest varierade produkt vad gäller prisklasser.

Klockan stod som väntat i centrum när Apple på måndagskvällen svensk tid genomförde sitt "inför våren"-event.

Armbandsdatorn, som jag föredrar att kalla den, ska lanseras 24 april i tre olika varianter:

  • Apple Watch - mellanklassen i rostfritt stål är den som påminner mest om ett gammalt hederligt armbandsur. Den kommer att kosta mellan 4.500 kronor och det dubbla beroende på vilket armband kunden väljer.
     

  • Apple Watch Sport - den billigaste klockan ser, vilket namnet antyder, ganska sportig ut med en matt, mörk design. Priset är 3.000 kronor.
     

  • Apple Watch Edition - stekarnas favorit. Klockan är dekorerad med 18 karats guld och kostar över 80.000 kronor - den handgjorda varianten i rött guld kostar strax över 140.000 kronor.
     

På mjukvarufronten märks möjligheten att svara i telefonen (klockan måste vara kopplad till en Iphone) med armbandsdatorn eller titta på ett textmeddelande men välja att avfärda det genom att dra ner handen mot sidan av kroppen igen.

En personlig favorit för mig är kartfunktionen som gör att användaren slipper plocka fram mobilen när hen ska leta sig runt i en ny stad. Förhoppningsvis fungerar det bra även kalla skandinaviska vintrar.

Till sist: Batteriet väntas hålla 18 timmar eller "en hel dag vid normal användning". Det är nog en nödvändighet för att klockan ska kunna nå de breda massorna.

Läs fler artiklar
LÄS MER