Sök

Startade i kassan på McDonalds – nu investeras 100 miljoner i Quinyx

Quinyx

Erik Fjellborg.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Erik Fjellborgs tjänst löser schemaläggningen åt företag som McDonalds och Axfood.
Nu investeras 100 miljoner kronor i Quinyx.

Det var i kassan på snabbmatsjätten McDonalds som idén till Quinyx grundades. Erik Fjellborg märkte hur cheferna slet för att pussla ihop schemat – och såg möjligheter.

I pojkrummet började han fila på idén om att skapa en molnbaserad plattform som skulle göra det lättare att hantera scheman.

McDonalds blev den första kunden.

Det var då det. I dag används Quinyx av över 275.000 användare i 20 länder. 

Genom Quinyx system kan användarna hantera exempelvis schemaläggning, tidsrapportering och budgetering. På kundlistan återfinns bland annat McDonalds, Axfood och SF Bio. 

Erik Fjellborg säger att han är exalterad över att nu få in Battery Ventures som ny delägare.

Riskkapitalbolaget investerar drygt 100 miljoner kronor, både i form av köp av befintliga aktier och via en nyemission.

”Med deras expertis och erfarenheter av att bygga framstående SaaS-företag (molnbaserade mjukvarubolag, reds. anm.) känner vi att vi hittat en bra match för vår fortsatta tillväxtresa”, säger han.

Battery Ventures konstaterar att marknaden för tekniken är enorm. Genom investeringen vill man möta efterfrågan på tjänster som effektiviserar planeringen för chefer och anställda, exempelvis i företag som har många deltidsanställda. 

”Vi tror att Erik och hans team är pionjärer inom det här området. Quinyx har bara skrapat på ytan sett till hur de kan utveckla sina affärer”, säger Battery Ventures Michael Brown.

Under förra året omsatte Quinyx 96,5 miljoner kronor och visade ett förlustresultat på 24 miljoner kronor. 

Erik Fjellborg har tidigare berättat om sin resa i en längre intervju med Breakit. Det var över 10 år sedan Quinyx grundades och även om det fanns liknande system på marknaden var de dyra och inte webb-baserade. 

Det var då han bestämde sig för att skapa ett schemasystem som skulle finnas i molnet. 

”En lärdom för mig har varit att tidigt ta in folk som verkligen har erfarenhet av det du ska göra i ditt bolag, eftersom att det finns lite tid för att lära upp folk när man växer riktigt snabbt”, har Erik Fjellborg tidigare sagt. 

Bolaget har tagit in kapital tidigare – sommaren 2014 fylldes kassan på med 95 miljoner kronor som bland annat användes till internationell expansion. 

Läs mer