Taximoppen Bzzt gasar – dubblar flottan i Stockholm nästa år

Clean Motion Bzzt Taxi
Taximoppen Bzzt gasar – dubblar flottan i Stockholm nästa år

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Taxi-utmanaren Bzzt beställer 50 stycken nya el-tuktuks till sin fordonsflotta.
Och det verkar bara vara början.

Har man varit i Stockholms innerstad det senaste halvåret har man sett dem. Små taximoppar – eller poddar som de själva kallar dem – som kör runt trötta stockholmare. 

Nu fortsätter Bzzt, bolaget bakom taxipoddarna, att satsa. Idag stod det klart att bolaget köper in 50 stycken nya fordon från det svenska bolaget Clean motion, som bland annat Skypemiljardären Niklas Zennström investerat i. Poddarna ska rulla ut på Stockholms gator under andra kvartalet nästa år.

Men det är bara början – ambitionen är att ha 200 mini-taxis på Stockholms gator och man tittar redan nu på att expandera till andra europeiska städer. Därför har man frågat Clean motion hur lång tid det skulle ta att få 400 fordon levererade under nästa år.

"Vi ser att våra kunder nu går från pilotfas till kommersiell verksamhet och Bzzt är verkligen pionjärer inom området. Med en välutvecklad app och intrimmad organisation har de ett betydande försprång inom hållbara transporttjänster, säger Göran Folkesson, vd, Clean Motion i ett pressmeddelande.

Trehjulingar faller inte under taxitrafiklagstiftningen, vilket innebär att det inte krävs någon taxilicens för att köra fordonen. 

Bzzt tog nyligen in 7 miljoner kronor i riskkapital.

Läs fler artiklar
LÄS MER